011 334 0668
office@canatlantic.com

Asus PadFone Infinity

canatlantic blog head picture

ASUS PadFone je odlična verzija tablet uređaja za sve one koji cene funkciju glasovne komunikacije pametnih telefona a takodje i neograničenu mogucnost zabave koja je sa odlicnim procesorom i sa velikim ekranom odlicna verzija DVA u jednom! Sa svojim “full 3G” sistemom, elegantnim izgledom ovaj uređaj (ili bolje reci uređaji) je opravdao svrsishodnost svog koktela ”Zabavi se i zovi”.

PadFone Infinity je genijalan koncept gde jedan uređaj sa SIM karticom može da bude šta god vi to poželite. Umesto da imate jedan telefon i jos jedan dodatan uređaj (svaki sa svojom SIM karticom) PadFone je mobilni telefon koji se može prikačiti na tablet i kao takav može imati funkciju „inmate“ u tablet uređaju. Vi ste ti koji odlučujete da li želite da imate sa sobom samo mobilni telefonski uređaj ili i tablet. Kada vam telefon zazvoni, možete uvek da izvadite mobilni telefon koji se nalazi sa zadnje strane tableta.

Za sve one koji su već oprobali ASUS-ove uredjaje, ovim člankom ih moramo ohrabriti i reći da je ASUS otišao daleko od ogromnih i teških prvih PadFone modela sa lošim displejom. Od tada do pre 12 meseci je ASUS napokon naučio kako se prave tableti i u 2012 su sa PadFone 2 uspeli da isporuče uređaj koji je solidan. Sa novim uređajem su uspeli da za manje od godinu dana razviju novu verziju koja je jedan prefinjeni PadFone koncept – Infinity. Sa ovim uređajem ASUS je definitivno postao proizvođač koji ne štedi na skupocenom materijalu (aluminijum umesto plastike). Karakteristika uređaja se zaista može uporediti sa većinom top-verzija mobilnih uređaja (tableta i mobilnih telefona) koji su prisutni na tržistu.

Lep dizajn i odličan displej

Obzirom da je ovaj tablet malo deblji pri sredini nego sto su tableti obično, obe komponente Infinitija zajedno mere samo 15 grama vise od iPad-a veličine 10 inča. Ako uporedimo težinu samog uređaja bez mobilnog telefona onda sa lakoćom mozemo zaključiti da je PadFone Infinity lakši od većine tablet uređaja. Ali, sam tablet ne služi ničemu ako telefon nije povezan za tablet uredjaj. U praksi, tablet je samo dodatni veći ekran i ogromna baterija koja moze da vam napuni telefon onda kada vam to stvarno treba (a to smo svi iskusili sa smart telefonima).

Mobilni telefon ima ekran od 5 inča (malo veći od PadFone 2 iz 2012), dok je ekran tableta 10 inča. Rezolucija na mobilnom uređaju je podignuta sa 720 x 1280 na 1080 x 1920, a to znači Full HD! Na oba uređaja, telefon i tablet, ekrani su kristalno dobri i sa optimalno jakom pozadinskom svetlošću. Uređaj takodje ima i sopstveni svetlosni modus za „NAPOLJE“.

Asus PadFone Infinity - zadnja strana

PadFone Infinity se isporučuje sa odličnim aplikacijama za Android 4.1.2 pored kojih je ASUS razvio i sopstvene aplikacije kao što je na primer Polaris Office za upravljanje dokumentima u MS Office formatu. Takođe je zanimljivo to da možete da koristite simultano aplikacije kao npr. kalkulator ili kalendar dok na primer odgovarate na email.

U slučaju da tražite jedan mobilni telefon i tablet za zabavu onda sa ovim uređajem definitivno nećete biti razočarani. Najzahtevnije igrice na tržistu se pokreću bez problema a takodje PadFone Infinity odrađuje odličan posao sa muzikom i fimovima. Takođe je vredno pomenuti da je kamera na ovom uređaju jedna od najboljih u klasi, pa se moze uporediti sa Sony Xperia Z bez problema.

Asus PadFone Infinity je jedan odličan mobilni telefon i takođe dobar tablet uređaj. Mozda ovaj uređaj neće odgovarati svima. Prvo, ovaj uređaj je malo skuplji od Apple-ovih uređaja ali ako uporedite kupovinu tableta a takođe i mobilnog telefona onda vam je ovo jeftinija opcija.

Zamena za ovaj uređaj je možda Asus PadFone 2 ali kada se uporedi koncept upotrebe skupljih aluminijumskih delova umesto plastike, na kraju se može uštedeti kupovinom Infinity-modela.

U slučaju da tražite jedan hibridni model tableta i kompjutera onda ovaj uređaj nije za vas ali je možda za vas Asus Transformer Pad Infinity TF700, ali onda nećete dobiti telefon. Ako vam nije potrebna dodatna baterija i veliki ekran onda možete da odahnete znajući da takodje imate mogućnost kupovine PadFone Infinity bez tableta.

1 Zvezdica2 Zvezdice3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdica (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Ostavite komentar