011 334 0668
office@canatlantic.com

HP predstavio Itanium servere iz Singapura

canatlantic blog head picture

Hewlett-Packard (HP) je predstavio pet novih servera zasnovanih na Intel-ovom Itanium procesoru. OS napustio kompaniju posle 23 godine rada.

Na današnjoj konferenciji za novinare, Naninder Kapoor, zamenik predsednika i generalni menadžer enterprise grupe u Jugoistočnoj Aziji, je rekao da svih pet servera koji su predstavljeni danas su proizvedeni u Singapuru za svetsko tržište. Četiri od pet Itanium servera su istaživani i dizajnirani od strane zaposlenih u Singapuru.

Od ovih četiri proizvoda svi pripadaju entry-level Integrity brendu sa kod nazivom servera rx2800i4 a tri pripadaju mid-level Integrity blade serverima sa kod nazivima BL860ci4, BL870ci4 i BL890ci4. Peti server, Integrity Superdome 2 je takođe proizveden ali nije dizajniran u Singapuru.

Juče su Intel i HP predstavili novu server tehnologiju zasnovanu na high-end niche Itanium procesorima. Intel-ova Itanium 9500 serija čipova ranije nazvana Poulson, je nasledila “Tukwila” generaciju Itanium procesora. Novi čip sadrži 3.1 milijardu tranzistora, što ga čini najnaprednijim i najkompleksnijim serverskim procesorom proizvedenim od strane Intela. Sa osam jezgara i 54MB keš memorije i 2TB RAM memorije sa niskovoltnim napajanjem. Takođe iz Intela tvrde da je Itanium 9500 2.4 puta brži nego prethodna “Tukwila” generacija Itanium procesora. Itanium 9500 serija je namenjena biznis analitici i radu sa velikim bazama podataka. Radi u frekventnom opsegu od 1.73GHz do 2.53GHz i TDP (Thermal design power) u opsegu od 130 do 170 vati.

HP Labs Singapore

Ovo nije prvi put da je singapurski tim uključen u proizvodnju servera za HP. Na primer, u Singapuru je pravljena HP Superdome linija servera od 2004. godine. Takođe singapurski Integrity R i D tim je predstavio svoj prvi proizvod rx2660 u januaru 2007. godine što je bio prvi entry-level server zasnovan na Intel-ovom 64-bitnom Itanium procesoru.

Kapoor je ubeđen da proizvodni tim u Singapuru će moći da zadovolji potražnju za Integrity serverima. Pored R i D serverskog tima HP u Singapuru ima druge istraživačke centre. U februaru 2010, HP je otvorio istaživačku laboratoriju fokusiranu na pravljenje cloud softver platformi. Takođe je otvoren Dizajn Centar 3. novembra 2010 godine.

Izvor: zdnet.com

1 Zvezdica2 Zvezdice3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdica (2 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Ostavite komentar