011 334 0668
office@canatlantic.com

Microsoft gasi Live Messenger u 2013. godini

canatlantic blog head picture

Microsoft je juče najavio da će svoju Messenger uslugu ukinuti u prvom kvartalu 2013. godine. Deo tog poteza je integracija preko 100 miliona korisnika Messenger-a u Skype mrežu.

Skype ima mesečno oko 280 miliona aktivnih korisnika, 100 miliona više od kako ih je preuzeo Microsoft. Ukoliko Microsoft može direktno da doda sve korisnike Windows Live Messenger-a na Skype bez gubljenja i jednog korisnika, broj korisnika Skype-a bio bi povećan 36%. U stvarnosti određeni broj korisnika Messenger-a će biti izgubljen u tom transferu.

Ovaj potez Microsofta je opravdan zato što je vrhunac Messenger-a bio u prošlim godinama. Na primer, Windows Live Messenger je u 2011 godini imao 300 miliona korisnika mesečno u poređenju sa nešto više od 100 miliona korisnika koliko Messenger ima danas.

Takođe, Microsoft želi da što efikasnije plasira svoj Skype proizvod, koji je platio 8,5 milijardi dolara.

Office za Android i iOS

Korisnici Windows Live Messenger-a moraju da instaliraju najnoviju verziju Skype-a. Potom je dovoljno samo ulogovati se sa svojim Microsoft nalogom i svi Messenger kontakti će se preneti. Takođe Skype je kompleksniji i bolji proizvod nego Messenger po mnogim svojim karakteristikama.

Potvrđeno je da će Microsoft Windows Live Messenger usluga biti ukinuta 15. marta 2013. godine osim za Kinu gde će usluga i dalje biti dostupna preko lokalnog provajdera.

Izvor: pcworld.com

1 Zvezdica2 Zvezdice3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdica (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Ostavite komentar