011 334 0668
office@canatlantic.com
canatlantic blog head picture

Već prvog vikenda po pojavljivanju prodaja mobilnog telefona Nokia Lumia 920 je išla odlično. U pitanju je jedan veliki, mobilni telefon sa fantastičnom kamerom, jedinstvenim karakteristikama i predivnim ekranom.

Dizajn

Telefon je zver medju mobilnim telefonima i nemoguće ga je ne primetiti. Konstruisan od polikarbonata, sa dimenzijama: visina 130,3 mm, širina 70,8 mm, tanak 10,7 mm, težak 185 grama i dostupan je u sjajnoj (žuta, bela, crvena) ili mat (crna, plava) verziji. Ekran je uokviren maskom na kojoj se u dnu displeja nalaze tri Windows dugmeta (back, home i search). Fizička dugmad (jačina zvuka, uključivanje-isključivanje telefona, kamera) su keramička i locirana su na desnoj strani – bočno. Na dnu se nalaze mikro zvučnici i mikro USB ulaz, na vrhu se nalazi 3.5 milimetarski konektor za slušalice i mikro-SIM karta. Pozadi se nalazi kamera od 8.7 megapiksela kamera sa Carl Zeiss optikom.

Prvo što se primeti kada se drži Lumia 920 je veličina i težina od 185 grama što ovaj mobilni telefon čini značajno težim od iPhone 5 (112 grama) ili od modela Galaxy S III (133 grama).

Nokia Lumia 920 Drive

IPS TFT (In-Plane Switching) displej visokog kontrasta koga Nokia zove PureMotions HD+ je dimenzije 4.5 inča i ima zaštitu Gorilla Glass 2. Gustina piksela od 332 ppi – piksela po inču je veća nego kod Retina Display-a (326 ppi) što uz rezoluciju od 1280×768 daje kristalno jasnu sliku. Prednost je velika vidljivost na suncu, а takođe Synaptic-ov tač skrin reaguje brzo na dodir prstiju u rukavicama, noktom ili olovkom.

Kamera od 8.7 megapiksela sa “backside-illuminated” senzorom ima i f/2.0 autofokus Carl Zeiss sočiva uparena sa Nokia PureView tehnologijom i prva ikad “floating” sočiva i senzor za optičku stabilizaciju slike. To pojednostavljeno znači da kamera pravi izuzetno stabilan video materijal i superiorne “low-light” slike.

Performanse

Unutar mobilnog telefona se nalazi dual-core Snapdragon S4 1.5GHz procesor, 1GB RAM memorije, 32GB za skladištenje podataka i 2000mAh baterija. Možda nedostaje dovoljno prostora za podatke, ali Microsoft Office daje dodatnih 7GB “cloud storage” za sve nove SkyDrive naloge.

Lumia 920 nema problema da pokrene aplikacije ili pojedine igrice, jedino je uočljivo da se zadnji deo zagreje posle više od 20 minuta korišćenja telefona.

Softver

Lumia 920 je jedan od telefona sa Windows Phone 8 OS koji sada podržava Office dokumente koje je moguće lako čitati i menjati. Pored standardnih Windows Phone 8 funkcija kao što su (Kids Corner, Groups and Roomes, SkyDrive integracija, DataSense i Xbox SmartGlass), Lumia 920 uključuje svoje sopstvene softvere kao što su City Lens, Drive + Beta, Music i Maps. Takođe je uključena usluga Mix Radio koja nudi besplatnu muziku za skidanje i streaming.

Izvor: pcworld.com

1 Zvezdica2 Zvezdice3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdica (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Ostavite komentar