011 334 0668
office@canatlantic.com

Novi proizvodi i najave iz kompanije Samsung

canatlantic blog head picture

Prvog dana Kongresa mobilne telefonije održanog u Barseloni, Samsung je predstavio Galaxy Note 8.0, S Pen tablet od 8 inča koji je ujedno i telefon. Samsung Galaxy Note 8.0 ima displej veličine 8 inča, rezolucija 1280 x 800, TFT. Ovo je ista rezolucija kao kod modela Note 10.1, ali je prednost modela Note 8.0 gustina od 189 piksela po inču.

Unutar telefona se nalazi Exynos procesor sa četiri jezgra. Kod procesora je promenjena tehnologija procesa proizvodnje sa 45 na 32 nm (manji delovi povlače manje energije, dok u isto vreme obezbeđuju bolje performanse). A9 jezgra su uparena sa GPU (čip sa procesorima od četiri piksela) OpenGL ES 2.0 kompanije Samsung. Prema kompaniji novi procesor omogućuje 26%o bolje performanse, 50% uštede u trajanju baterije i radi na 1.66GHz. Telefon ima 2GB RAM memorije, WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.0 (BLE – Bluetooth low energy), A-GPS (Assisted GPS je sistem koji koristi mrežne usluge da locira i koristi satelite u uslovima slabijeg signala), GLONASS i HSPA+21.

Telefon takođe ima 32GB internog skladišta za podatke (omogućeno microSD proširenje) i bateriju od 4.600mAh-a. Operativni sistem je Android 4.1.2 sa TouchWiz UX dizajnom. Pored već poznatih aplikacija za S Pen (S Note i S Planner) novi tablet iz kompanije Samsung takođe uključuje podršku za Smart Stay, Multi-Window i Air View funkcionalnost. Uključene su i aplikacije: Flipboard (kastomizovan da iskoristi prednost S Pen hover-a) i Awesome Note – aplikacija koja debituje kao jednogodišnja eksluziva. Korisnik će imati mogućnost da kontroliše Android navigacione tastere (back i meni) sa S Pen-om. Note 8.0 uključuje mod za čitanje u kojem se prilagođava LCD displej i time se omogućava da duže čitanje ne bude naporno.

Samsung Galaxy Grand DUOS

Dizajn ovog modela iz kompanije Samsung je sličan kao kod prethodnih modela – naročito je velika sličnost sa modelima Galaxy Note II i Galaxy S III. Model nudi slične zaobljene uglove i glatku belu površinu na zadnjem delu telefona. Ispod poklopca na zadnjoj strani telefona nalazi se par micro-Sim slotova po jedan na svakoj strani zamenljive baterije od 2.100 mAh-a i microSD kapaciteta do 64GB. Blizu vrha telefona se vidi zadnja kamera od 8 megapiksela, LED fleš i eksterni zvučnik. Unutar telefona se ne nalazi Exynos čip, nego Broadcom procesor. BCM28155 SoC je ARM Cortex-A9 proizvod sa dva jezgra na 1.2GHz i VideoCore IV grafičkim procesorom i 40/45 nm metodom proizvodnje tipičnim za Cortex-A9. Grand DUOS ima 1GB RAM memorije i 8GB interne memorije, ali plus je microSD slot za memorijske kartice do 64GB. Rezolucija displeja od 480 x 800 piksela na telefonu od 5 inča ne izgleda sjajno. Isti je slučaj i sa gustinom od 187 piksela po inču.

Samsung Galaxy Grand DUOS – velika sličnost sa modelima Galaxy Note II i Galaxy S III.

Samsung je ovde koristio LCD umesto AMOLED tehnologije. Takođe uređaj ima Nature UX interfejs koji je imao svoj debi na modelu S III i Multi-Window mod koji omogućuje da pokrenete dve aplikacije na ekranu u isto vreme a po želji se može smanjiti i prostor koji one zauzimaju. Dve regularne SIM kartice se menjaju preko SIM Card aplikacije Manager u podešavanjima. Veliki problem predstavlja gledanje sajtova sa malom gustinom piksela po inču (187ppi) zbog toga što je sitniji tekst skoro nečitljiv. Grand DUOS vam omogućuje da imate konekciju dva provajdera u isto vreme, a možete koristiti jednu konekciju za skidanje uz brzinu od 21 Mbps HSPA+, a drugu SIM karticu za dolazne pozive. Telefon podržava sad već standardne bežične opcije: Wi-Fi, Bluetooth 4.0, A-GPS sa Glonass podrškom, DLNA i FM Radio. Nedostaje samo NFC.

Samsung KNOX

KNOX sjedinjuje SE (Security Enchanced) Android – projekat razvijen od strane NSA (Američka Nacionalna Bezbedonosna Agencija) i integrisane upravljačke usluge implementirane i u hardver i u Android framework. KNOX nudi rešenje koje odvaja korišćenje mobilnog uređaja u poslovne i privatne svrhe. Ovo odvajanje je primenjeno SE Android i fajl sistem enkripcijom, nudeći zaštitu poslovnih podataka i aplikacija od curenja podataka, virusa i malware napada. Kompatibilan sa postojećim infrastrukturama preduzeća kao što su MDM i VPN, KNOX je pravo rešenje za implementiranje i upravljanje BYOD (Bring your own device) strategijama.

Samsung KNOX – pravo rešenje za implementiranje i upravljanje BYOD (Bring your own device) strategijama.

Moguće mu je pristupiti preko ikonice na startnom ekranu. KNOX nudi korisnicima mnoštvo aplikacija za preduzeće u bezbednom okruženju uključujući email-ove, pretraživače, kontakte, kalendare, deljenje fajlova, kolaboraciju, CRM aplikacije. KNOX je omogućio da postojeće Android eko-sistem aplikacije automatski steknu integraciju u kompaniji i validnu robustnu zaštitu bez promena u kodu aplikacije. Takođe je KNOX oslobodio programere tereta razvoja pojedinačnih performansi preduzeća kao što su enkripcija na uređaju, pojedinačna prijava preduzeća (SSO – Single Sign On) i multi faktor autentikacija zasnovana na pametnim karticama. SE Android se prvo pojavio 6. januara 2012. i testiran je na modelima Nexus S i Motorola Xoom.

Samsung Galaxy Express

Model pokreće Android 4.0 operativni sistem. Po izgledu Galaxy Express se vrlo malo razlikuje u odnosu na Galaxy S III. Uglovi su zaobljeniji i model je dostupan samo u crnoj boji. Displej je Super AMOLED Plus veličine 4.5 inča sa prilično razočaravajućom rezolucijom od 480 x 800 piksela i gustinom od 207 piksela po inču. AMOLED displej ipak omogućava prilično svetao ekran na različitim nivoima osvetljenja. Samsung je i kod ovog modela koristio svoj TouchWiz Nature UX interfejs i to ovaj model čini sličnim modelu Galaxy S III ili modelu Note II. Nema ekstra performanse (multi-window podrška) ali osnove su iste kao i kod drugih modela. Korisnički interfejs je ubrzan zahvaljujući Snapdragon S4 Plus procesoru sa dva jezgra koji radi na 1.5GHz.

Samsung Galaxy Express – TouchWiz Nature UX interfejs i Snapdragon S4 Plus procesor sa dva jezgra.

Telefon ima 1GB RAM memorije i 8GB interne memorije, od toga 5GB je dosupno korisniku. Samsung je iskoristio Qualcomm-ov integrisan Adreno 225 grafički procesor u ovom modelu. Kao kod većine pametnh telefona koje prodaje kompanija AT&T (American Telephone and Telegraph) i Galaxy Express je 4G LTE uređaj. Brzine podataka su prihvatljive ali ništa više od toga. Galaxy Express je quad band (uređaj koji podržava 4 frekvencijska band-a; 850 i 1900 MHZ najviše se koriste u Kanadi i SAD i najčešći 900 i 1800 MHz bandovi) sa tri-band UMTS (Universal Mobile Telecommunications System). Kamera ima 5 megapiksela i na njoj se mogu snimati 720p HD video zapisi. Baterija od 2000mAh-a omogućuje pričanje od 14 sati max, a ukoliko je uređaj u standby- u baterija može trajati skoro dve nedelje bez punjenja.

Samsung Galaxy Fame

Telefon je lagan za rukovanje, ima zaobljen oblik i iako je napravljen od plastike utisak o izgledu i čvrstoći telefona je pozitivan. Jedina zamerka što su na sjajnom prednjem delu vidljivi otisci od prstiju. Samsung Galaxy Fame jeste lep ali njegov LCD ekran nije. Razlog je u maloj rezoluciji od 320 x 480 piksela a veličina displeja je 3.5 inča dijagonalno. Galaxy Fame pokreće Android 4.1.2 Jelly Bean operativni sistem. Unutar telefona se nalazi procesor sa jednim jezgrom i radi na 1GHz. Telefon ima samo 4GB interne memorije od čega je samo 1.95GB dostupno korisniku, tako da je potrebno opremiti pametni telefon sa microSD karticom.

Samsung Galaxy Fame – Kamera od 5 megapiksela, zaobljen oblik i lagan za rukovanje.

Kamera ima 5 megapiksela i fotografije su dosta bogate detaljima čak i one slikane unutar prostora. Fame je od danas dostupan u Evropi, tj. sigurno u Nemačkoj i Rumuniji. Amazon Germany prodaje Galaxy Fame po ceni od 196 eura (oko 255 dolara). U Rumuniji, telefon je značajno jeftiniji: 164 eura ili 214 dolara. Ovo su podaci za verziju Galaxy Fame S6810.

Samsung Galaxy Xcover 2

Ovaj model telefona pokreće Android 4.1 Jelly Bean operativni sistem. Xcover 2 je otporan na prašinu a takođe ima sertifikat IP67 što znači da je otporan na vodu. Takođe je moguće napraviti fotografije pod vodom pritiskom na dugme „Direct Camera“. Ovaj telefon je namenjen ljudima koji se bave sportom i veći deo vremena provode napolju. U prilog tome ide i aplikacija Cardio Trainer Pro takođe dostupna na telefonu.

Samsung Galaxy Xcover – Namenjen ljudima koji se bave sportom i veći deo vremena provode napolju. Otporan na pesak i prašinu, a moguće je praviti fotografije pod vodom.

Unutar telefona se nalazi procesor sa dva jezgra koji radi na 1GHz. Prednja kamera je VGA kamera a zadnja – glavna kamera ima 5 megapiksela, autofokus sa LED flash-om. Konekcije su Bluetooth 4.0, USB 2.0, WiFi 802.11 b/g/n i WiFi Direct. Senzori su: akcelerometar i digitalni kompas. Telefon ima 4GB korisničke memorije + 1GB RAM memorije, postoji i slot za microSD (do 32GB). Baterija je standardna od 1.700 mAh-a. Samsung Galaxy se može naručiti od 7. marta po ceni od 319 eura.

Samsung Pocket Neo

Samsung će uskoro predstaviti novi model jeftinijih Galaxy proizvoda. Galaxy Pocket Neo će biti u prodaji u dve verzije: sa dual SIM opcijom i bez dual opcije. Model će imati displej veličine 3 inča sa QVGA rezoolucijom, kameru od 2 megapiksela, bluetooth veziju 4.0, USB 2.0, A-GPS i WiFi 802.11 a/b/g/n. Dimenzije uređaja bi trebalo da budu: 104.95 x 57.8 x 11.6 mm. Takođe ima 3G a broj modela bez dual sim opcije je GT-S5310 a sa dual sim opcijom (DUOS varijanta) broj je GT-S5312. Velika je verovatnoća da će model biti u srebrnoj boji i da će biti predstavljen do maja meseca.

Samsung Pocket Neo – Spada u jeftinije pametne telefone kompanije Samsung. Biće dostupan u maju mesecu i to verovatno u srebrnoj boji.

Galaxy Pocket Neo će biti četvrti jeftiniji telefon iz Samsung Galaxy serije posle modela:

  • Galaxy Young
  • Galaxy Fame
  • Galaxy Star – još nije predstavljen

Samsung Galaxy S IV: Šta očekivati?

Samo je jedan dan ostao od otkrivanja Samsung Galaxy S IV na događaju kompanije Samsung koji će se održati sutra u Njujorku. Svi imamo velika očekivanja od novog uređaja iz kompanije Samsung koja svakim svojim novim uređajem podiže granicu inovativnosti u mobilnoj industriji. Predviđanja su da će Galaxy S IV imati PHOLED displej. PHOLED je skraćenica od Phosphorescent Organic Light-Emitting Diodes a predstavlja tip organskih dioda (OLED) koje emituju svetlost gde se umesto fluorescentnih dioda koriste fosforescentne diode. Ministarstvo za energetiku SAD su nagradili sa 200 000 dolara u ugovorima za razvoj proizvoda na bazi PHOLED tehnologije koje je visoko energetski efikasna. Displej bi trebalo da ima Full HD rezoluciju (1920 x 1080) i dimenziju od 4.99 inča dijagonalno. Zadnja kamera će imati 13 megapiksela a prednja 2.1 megapiksela. Obe kamere će biti sposobne da prave izuzetno kvalitetne video materijale (1080p Full HD i 30FPS – frejma u sekundi). Unutar telefona će se nalaziti najnoviji procesor kompanije Samsung, Exynos 5 Octa 1.8GHz, zasnovan na ARM big.LITTLE tehnologiji (Prva big.Little rešenja će upariti ARM Cortex-A15 procesor sa ARM Cortex-A7 procesorom), a takođe i PowerVR SGX 544MP grafički procesor (Imagination Technologies Group skraćeno Imagination stoji iza ovog grafičkog procesora namenjenog za mobilne aplikacije koji će imati punu podršku za Microsoft DirectX) i 2GB RAM memorije.

Samsung Galaxy S IV: Šta očekivati – PHOLED Full HD displej, Exynos 5 Octa (8 jezgara) procesor, 2GB RAM memorije, 13 megapiksela prednja kamera, Android 4.2.1 Jelly Bean.

Od čega je napravljen novi telefon iz serije Galaxy S? Sudeći po nekim naznakama uređaj će imati plastičnu pozadinu zbog toga što očekuju veliku potražnju za proizvodom i pri masovnoj proizvodnji niko ne može dozvoliti luksuz da nestane delova od aluminijuma. Ivice uređaja će biti od aluminijuma. Prednja strana će biti sva od stakla, predviđanja su od Gorilla Glass 3 koji proizvodi kompanija Corning Incorporated sa sedištem u mestu Corning, Njujork . Ovaj proizvod je predstavljen 7. januara na CES-u u Las Vegasu i ima Native Damage Resistance koja omogućuje zaštitu od dubokih ogrebotina i pukotina u staklu.

Oko operativnog sistema nema mnogo nedoumica. To će biti Android 4.2.1 Jelly Bean i novi korisnički interfejs kompanije Samsung, TouchWiz UI (možda čak Nature UX 2.0). Takođe je procurelo da je Samsung razvio unapređenu verziju Photo Sphere pod nazivom Samsung Orb i biće dostupna kroz ažuriranja softvera. Smart tehnologija kompanije Samsung će uključivati: Smart Rotation, Smart Stay, Smart Pause i Smart Scroll. Očekivanja su i da Samsung Galaxy S IV dođe u tri verzije u zavisnosti od veličine skladišnog prostora: 16GB, 32GB i 64GB.

Za kraj jedno očekivanje iz kompanije Samsung. Samsung očekuje da proda 10 miliona Galaxy S IV uređaja u prvom mesecu od pojavljivanja telefona na tržištu.

Izvor: sammobile.com

1 Zvezdica2 Zvezdice3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdica (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Ostavite komentar