011 334 0668
office@canatlantic.com

Predstavljamo novi Apple iMac 27-inča

canatlantic blog head picture

Prvi utisak o novom Apple iMac-u 27 inča model MD096LL/A je da je modernizovan hardver ali je eksterni izgled ostao nepromenjen. Kada se gleda sa prednje strane staklo je i dalje od ivice do ivice displeja, takođe je široka aluminijumska traka ispod displeja. Ali kada se pogleda sa strane vidi se da je sada iMac za skoro jedan inč tanji. Zahvaljujući apgrejdovanom hardveru i novom unutrašnjem dizajnu, iMac je brži i nudi veće skladište za podatke.

Dizajn

iMac i dalje ima 27-inčni panel iste rezolucije 2.560 x 1440, a backlit (pozadinsko osvetljenje) panel sa In-Plane Switching tehnologijom nudi jasno gledanje pod uglom od 178 stepeni i 300 niti osvetljenja (depresirana jedinica za svetlost). Takođe kod ovog modela je 75 posto manja refleksija svetlosti ekrana nego kod prethodnog modela. Bez obzira na promene, boja je i dalje jako slična prirodnoj i kompatibilna sa profesionalnim alatima za kalibraciju boje.

Na donjoj ivici sistema pozadi, naći ćete portove i konektore: stereo minidžek, SDXC card reader, 4 USB 3.0 porta, dva Thunderbolt porta i Gigabit Ethernet. Možda ih nećete iz prve prepoznati kao USB 3.0 portove zato što Apple izbegava tradicionalnu plavu port boju i Super-speed logo. Dva Thunderbolt porta se mogu koristiti ili za neverovatno brze data konekcije ili izlaz za monitor pošto su duplirani kao mini-Display portovi. Takođe možete koristiti Thunderbolt portove u Target Display modu da vidite izlaz sa Mac mini-ja drugog iMac-a ili Macbook Pro ili Air-a koji su opremljeni Thunderbolt-om. Za one kojima je potrebno da se povežu na monitor preko DVI ili VGA adapteri se prodaju odvojeno.

SDXC čitač kartica je promenio položaj, tj nije više pored optike. Primetan je izostanak FireWIre porta na ovom modelu. Iako je uključen u najnovijem Mac Mini računaru, Apple polako izbacuje FireWire iz svojih modela, tako da nije uključen u najnovijem iMac-u ili novim MacBook Pro računarima opremljenim Retina displejom. Pored portova na poleđini iMac-a se nalaze mali access panel, koji vam omogućuje da servisirate i apgrejdujete sistemsku memoriju. Sve što je potrebno da ga otvorite je da pomerite strujni kabl i pritisnete dugme ispod. Model koji predstavljamo ima standardno 8GB RAM memorije, a 4 SO-DIMM slota omogućavaju vam da ugradite ukupno 32GB DDR3 memorije. iMac ima 802.11n Wi-Fi i Bluetooth 4.0.

Apple iMac 27 miš i tastatura

Fusion Drive

Fusion Drive je kombinacija Flash skladišta za podatke i regularnog hard diska. Flash storage radi po istom principu (non volatile memory chips) kao i SSD diskovi i mnogo je brži od tradicionalnih hard diskova. Flash storage je skup (1 dolar po GB) i zato Macbook Air i drugi sistemi koji koriste Flash storage – tableti na primer, imaju relativno mali skladišni prostor (64-128GB Flash/SSD prema 500GB do 1TB za hard diskove). Ovaj model iMac-a ima Apple-ov Fusion Drive od 1TB, koji uparuje 1TB hard diska sa 128GB flash skladišta za podatke i koji omogućuje prebacivanje programa i fajlova između njih radi postizanja najboljih performansi. Takođe iMac od 27 inča može biti opremljen Fusion Drive-om od 3TB.

Mac OS X i Softver

Kao što je slučaj sa Mac mini i MacBook Pro računarima, iMac dolazi sa OS X 10.8 Mountain Lion preinstaliranim na Flash Storage od 128GB za optimalne performanse. Mountain Lion je izabran za jedan od najboljih tehnoloških proizvoda u 2012. godini.

Performanse

U ovom modelu se nalazi Intel Core i7 quad-core procesor na 3.4GHz. Na benčmark testu brzine procesora iMac ima 7.36 poena, mnogo više od modela Acer 7600U (2.88 poena) prethodnog iMac-a (5.6 poena), Dell-ovog modela XPS One 27(7.04) i modela Asus ET2701INKI-BO46C(7.08).

Apple iMac performanse

Sa Nvidia GeForce GTX 680MX grafičkim procesorom i 2GB GDDR5 video memorije je omogućeno igranje i najzahtevnijih igrica.

Ovaj model će se uskoro naći u ponudi internet prodavnice macshop.rs

1 Zvezdica2 Zvezdice3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdica (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Ostavite komentar