011 334 0668
office@canatlantic.com

Samsung prodao 100 miliona Galaxy S

canatlantic blog head picture

Samsung-ova Galaxy S serija pametnih telefona je prešla cifru od 100 miliona prodaja. Sudeći po sutrašnjoj stranici Samsung Flicr-a kompanija Samsung je uspela da proda 100 miliona Galaxy S pametnih telefona tokom dve godine i 7 meseci koliko je prošlo od pojave prvih Galaxy pametnih telefona u maju 2010. godine. Prodaja Galaxy S3 ide u još bržem tempu sa prodatih 30 miliona u 5 meseci i 40 miliona telefona u 7 meseci, sa prosečnom dnevnom prodajom od preko 190 000 pametnih telefona. Galasy S2 je ostvario prodaju od 40 miliona pametnih telefona u 20 meseci.

Galaxy S predstavlja glavnu udarnu snagu u ovom neverovatnom povećanju učešća proizvoda iz kompanije Samsung u globalnom tržištu pametnih telefona. Ostvareni profit u poslednjem kvartalu prošle godine je iznosio 8.3 milijardi dolara što će se objaviti 25. januara ove godine i što predstavlja povećanje od 88% u odnosu na isti period 2011. godine. Nema sumnje da je Galaxy serija veoma popularna. Po novim istraživanjima veliki broj mlade generacije (Generation Y) je ocenio Samsung-ove telefone “cool” u poređenju sa ponudom iz Apple-a.

U prilog tome da će se ovaj trend nastaviti ide i vest o pojavljivanju Galaxy S2 Plus sa Android 4.1 Jelly Bean operativnim sistemom. 10.01.2013 Samsung je najavio novi model Galaxy S2 Plus, praktično Galaxy S2 sa Android 4.1.2. Jelly Bean OS. Kao i prethodnik, S2 Plus će ponuditi 1.2 GHz dual-core procesor, 1GB RAM memorije i 4.3-inča WVGA Super AMOLED Plus displej. Pozadi se nalazi kamera od 8 megapiksela sa LED flash-om dok je prednja kamera od 2 megapiksela. Dodatak je da zadnja kamera dolazi sa “zero-lag shutter” brzinom koja omogućava da se fotografišu objekti koji se brzo kreću. Novi telefon takođe nudi 3G u formi od 21Mbps HSPA+, dual-band Wi-Fi i Bluetooth 3.0. Samsung S2 Plus model ima ugrađeno skladište za podatke koje je sada smanjeno sa 16 i 32GB na 8GB ali je zato SD skladište povećano na 64GB podataka umesto dosadašnjih maksimalnih 32GB. Plus model takođe uključuje opciju za NFC (Near-Field Communications) podršku tako da se može koristiti telefon za mobilna plaćanja.

Samsung Galaxy S serija

Poboljšanja hardvera su minimalna, ali su zato obezbeđena neka nova softverska rešenja. Direct Call novost omogućuje korisnicima da automatski okrenu broj tako što će postaviti telefon pored uveta. Smart Stay može da pokaže da li korisnik ne gleda u ekran tako što će zamagliti ekran. Smart Alert obaveštava korisnike o propuštenim događajima kada uzmu telefon. Popup Video aplikacija koja prikazuje video svuda na ekranu u prozoru čija se veličina može menjati. S Voice dozvoljava korisnicima da kontrolišu telefon svojim glasom, dok Voice Unlock omogućava im da otključaju telefon glasom.

Ove novosti su praćene i sa velikim brojem najava koje je objavila Južno Korejska kompanija na Consumer Electronics Sajmu u Las Vegasu prošle nedelje. Jedna od tih najava je i nova fleksibilna tehnologija pod nazivom Youm. Po rečima direktora kompanije, Youm će doneti lepše i prirodnije boje i kontrast, sa super tankim form faktorom i koristiće OLED displej tehnologiju. Brian Berkeley, zamenik Samsung displej laboratorije u San Hoseu, Kalifornija, je držao prototip telefona koji će imati jedan od ovih displeja je savijao telefon i pri vrhu i pri dnu pokazujući elastičnost. Na slici se vidi kako jedan od tehničkih direktora Microsofta Eric Rudder demonstrira kako bi izgledao Windows Phone koristeći Youm displej.

Samsung Youm

Druge kompanije su takođe krenule u razvoj savitljivih displeja. LG i Nokia imaju takođe skoro prezentovane fleksibilne prototipove za pametne telefone i tablete.

Takođe na Sajmu u Las Vegasu direktor Samsunga je predstavio novi super mikro procesor sa 8 jezgara. Exynos5 Octa je procesor koji se sastoji od dva seta sa po jednim procesorom od 4 jezgra. Namenjen je za pokretanje zahtevnih aplikacija dok isto tako čuva energiju kada se obavljaju obični zadaci. Ključno je da čip omogućava korisniku da radi nekoliko stvari odjednom dok se isto vodi računa da se baterija ne potroši brzo. Demonstracija je bila na Samsungovom tabletu. Na tabletu je otvoreno nekoliko sajtova: Urbanspoon, Google Maps i još neki i to je urađeno bez smetnji u browseru. Glen Roland, zamenik predsednika i šef mobilnih platformi za Elektronic Arts, je takođe izašao na binu da prikaže demo 3D igrice. Roland je rekao da prednost Samsung-ovog čipa nije samo u brzini procesora nego u multitaskingu i 3D mogućnostima. Čip je dizajniran za pametne telefone i tablete. Takođe Octo chip nudi 70 posto uštede baterije zahvaljujući novoj tehnologiji sa silikonom. Novi Exynos5 Octa je sledeći proizvod u liniji procesora koji koriste ime Exynos. Woo je takođe rekao da kompanija već ima ove procesore u 53 miliona uređaja. Prošle godine, kompanija je predstavila Exynos5 dual procesor, koji se nalazi unutar Nexus-a 10 i Chromebook uređaja.

Izvor: cnet.com

1 Zvezdica2 Zvezdice3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdica (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Ostavite komentar