011 334 0668
office@canatlantic.com

Steve Ballmer najavio dalji razvoj hardvera

canatlantic blog head picture

Izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer je juče uveče u luksuznom hotelu Santa Clara Marriott, Santa Clara Kalifornija, prisustvovao večeri zajedno sa oko hiljadu svojih najbližih prijatelja. U Churchill Club-u je Reid Hoffman osnivač LinkedIn-a napravio intervju sa Ballmer-om.

Glavne teme su bile bivši direktor Windows-a Stefen Sinofsky i njegov odlazak iz Microsoft-a, napredovanje Windows 8, Windows Phone i Surface i stanje u PC industriji.

Jedno od interesantnijih pitanja je bilo u vezi sa potencijalnim ponovnim ulaskom Microsoft-a u razvoj hardvera za pametne telefone. Steve Ballmer je odgovorio da postoji inovativna šansa za povezivanje hardvera i softvera što svakako neće ostati neiskorišćeno od strane Microsofta. Nastaviće se saradnja sa kompanijama HP, Dell, Toshiba, Sony, Acer, Asus, HTC, Nokia i Lenovo. Ali ako bude inovacija koje će preći hardver/softver granice a kompanija ih proceni kao isplative, Microsoft će ih razvijati. Osnovu će i dalje činiti razvoj softvera.

Steve Ballmer: „Android OS divlji i nekontrolisan. Podložan napadima virusa. Uređaji sa Apple iOS preskupi a sam iOS previše kontrolisan.“
Steve Ballmer Reid Hoffman

Pre dve nedelje je procurilo u javnost da Microsoft već testira dizajn za svoj sopstveni telefon, ali iz kompanije za sada ništa nije potvrđeno.

Posmatrajući uspeh Apple sa iPad i iPhone telefonima, iz Microsoft-a veruju da kontrola dizajna i hardvera i softvera dovodi do superiornih potrošačkih proizvoda. Ali pravljenje sopstvenih tableta i hibridnih PC-a stavlja Microsoft u takmičarski položaj sa proizvođačima kao što su Hewlett-Packard, Acer i Lenovo, koji su godinama bili potrošači Microsoft Windows operativnih sistema.

Izvor: zdnet.com

1 Zvezdica2 Zvezdice3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdica (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Ostavite komentar