011 334 0668
office@canatlantic.com

Steven Sinofsky direktor Windows-a napustio Microsoft

canatlantic blog head picture

Microsoft je juče objavio da je Steven Sinofsky izvršni direktor Microsoft Windows 8 OS napustio kompaniju posle 23 godine rada.

Sinofsky je široj publici postao poznat prilikom pojavljivanja Windows 8 operativnog sistema i novog Metro interfejsa i bio je aktivan na Windows 8 blogu.

Kompanija Microsoft će promovisati Julie Larson-Green koja je bila vodeći inženjer za Windows 7 u lidera za Windows softverski i hardverski inženjering. Obaveze vezane za poslovni aspekt Windows-a je preuzela Tami Reller.

Iz Microsoft-a nisu rekli zašto je Sinofsky otišao. U izjavi Steve Ballmer mu se zahvalio na dosadašnjoj saradnji. Kako nezvanično saznajemo preko All Things D blog-a ostali članovi Microsoft-ovog izvršnog tima su smatrali da je Sinofsky previše samostalan, da nije timski igrač. Ipak, zvanični stav Microsoft-a je da je odluka zajednička.

Steven Sinofsky Windows 8

Sinofsky je u Microsoft-u imao poziciju predsednika Windows-a i Windows Live. On je predstavio Microsoft-ov Surface tablet prvi put na događaju u Los Anđelesu ove godine.

Na kraju Sinofsky je imao samo reči hvale na račun kompanije Microsoft.

Izvor: pcworld.com

1 Zvezdica2 Zvezdice3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdica (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Ostavite komentar