011 334 0668
office@canatlantic.com

Tri Tačskrin monitora – Windows 8

canatlantic blog head picture

Od kako se pojavio novi OS iz Microsoft-a, proizvođači monitora su probali da pruže tačskrin podršku desktop korisnicima. Iz početka je bilo skoro nemoguće da se nađe displej koji će prikazati sve pokrete u Windows 8, a sada smo u prilici da prikažemo 3 modela od 23 inča sa 10-point multitač podrškom (monitor prepoznaje svih 10 prstiju obe ruke).

Acer T232HL

Model Acer T232HL je monitor od 23 inča, 10-point tačskrin LCD monitor sa rezolucijom od 1920 x 1080. Monitor koristi LED pozadinsko osvetljenje i visoko kvalitetan IPS panel. T232HL ima VGA, HDMI i DVI ulaze. Acer takođe uključuje i kablove za svaki tip konekcije.

Dizajn

Prvi utisak je da T232HL više podseća na HDTV nego desktop monitor. IPS panel rezolucije 1920 x 1080 je prekriven sjajnim staklom od ivice do ivice bez maske, dizajn koji je i stilski privlačan i funkcionalan. Ispod stakla se nalazi sjajni crni okvir (1.25 inča). Pri dnu se nalazi jedan plastični deo koji se nastavlja na displej širine 2.4 inča i daje dodatnu visinu monitoru. Na zadnjem delu se nalaze 4 otvora za kačenje modela T232HL na zid. Na desnoj strani monitora se nalazi šest tastera koji se koriste za uključivanje monitora i razna podešavanja. Tasteri su: menu, input, auto (auto-podešavanje), jačina zvuka i „e“ taster (empowering – tehnologija osnaživanja) – podešavanje slike u nekoliko modaliteta: Standard, ECO, Movie Graphics i korisnički mod. Može se podešavati jasnost slike, kontrasti i temperatura boje. Ako koristite analogni signal može se prilagoditi horizontalna i vertikalna pozicija, fokus i sat ili podesiti na auto adjust koji će obaviti ovo umesto vas.

Acer T232HL monitor

Na levoj strani se nalaze ugrađena tri veoma brza USB 3.0 porta. Sva tri video inputa (HDMI, VGA, DVI) se nalaze pozadi. Zvučnici su glasni ali maleni. Bolji je zvuk kad se sluša muzika na pola jačine zvuka jer se zvuk pri maksimalnoj jačini izobliči. Ovaj monitor nema web kameru ni mikrofon. Acer daje garanciju od 3 godine na ovaj model a proizvod uključuje i HDMI, USB, DVI i VGA kablove. Takođe u kutiji se nalazi i uputstvo i CD.

Performanse

Model T232HL funkcioniše besprekorno kao tačskrin monitor (zumiranje, prevlačenje, rotiranje slika je lako i tačno). Takođe je lak i unos teksta preko tastature na ekranu. IPS paneli generalno su sinonim za bogatu, kvalitetnu sliku i fenomenalne uglove gledanja što važi i za model T232HL. Ovaj model ima vreme odziva od 5 milisekundi što je veoma dobro čak i za ljubitelje igrica. Tokom testiranja Acer T232HL je potrošio 26 vati u standard modu i samo 18 vati u ECO modu.

Zaključak

Acer T232HL je idealan izbor radi potpunog doživljaja novog OS Windows 8 na vašem monitoru zbog svoje 10-point tačskrin tehnologije i IPS panela. Nedostatak može biti nemogućnost podešavanja nosača monitora po visini i prilično visoka cena (oko 500 eura) u odnosu na standardne monitore od 23 inča.

LG Flatron 23ET83V-W

LG Flatron 23ET83V-W ima IPS panel rezolucije 1920 x 1080 sa LED pozadinskim osvetljenjem. Ovaj monitor se povezuje sa računarom preko HDMI i VGA kabla. Na ovom modelu ne postoje fizički tasteri što pruža jednostavniji, čistiji dizajn. Nedostatak je što se ovaj model ne može podesiti po visini, čak se ne može ni saviti unazad do 45 stepeni, što bi svakako sprečilo pojavu napora u ramenima prilikom tipkanja po tačskrin monitoru.

LG Flatron 23ET83V-W

Kada se prikači ovaj model monitora na AMD grafičku kartu, pojaviće se crni pojas od jednog inča oko ekrana. Rešenje je da se isključi „overscanning“ preko menija na monitoru i zatim preko AMD Catalyst Control panela se pomeri „ovescanning slider“ na nulu. Kada se monitor prikači na Nvidia grafičku kartu, tačna rezolucija se podesi automatski. Tačskrin odziv je brz i tačan i nema problema pri zatvaranju prozora i biranju meni opcija na Windows 8 operativnom sistemu.

Viewsonic TD2340

Viewsonic TD2340 je napravljen kao tenk. Veoma težak (9.2 kg) i robustan monitor ima IPS panel od 23 inča sa LED pozadinskim osvetljenjem i rezolucijom od 1920 x 1080 i podržava 10 tač point tehnologiju. Dvojno postolje nudi vertikalno podešavanje od nekoliko inča, pivotiranje u „portrait“ mod, čak i opciju da se monitor nagne toliko da skoro legne. Najbolja pozicija za kuckanje direktno na ekran koristeći tač tastaturu je da se nagne panel pod uglom od 45 stepeni.

Viewsonic-TD2340

Možete da povežete TD2340 sa vašim računarom preko HDMI, DisplayPort ili VGA. Da se iskoriste tač performanse, potrebna je i USB konekcija. Kontrole na ekranu su jednostavne i lake za upotrebu. Tekst na monitoru je jasno čitljiv a boje su uniformne preko celog ekrana. Takođe na monitoru nisu uočljivi mrtvi pikseli. 10-point tač mogućnosti ovog Viewsonic modela su impresivne. Tačskrin odziv je brz i tačan kao i kod prethodna dva modela.

Izvor: pcworld.com

1 Zvezdica2 Zvezdice3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdica (No Ratings Yet)
Loading...

Ostavite komentar