011 334 0668
office@canatlantic.com

Servis LCD monitora

samsung lcd monitor

 

LCD (liquid crystal display) monitori su, već duži niz godina, uobičajeni deo računarske opreme, kako za poslovne, tako i za kućne korisnike. Pad cena lcd monitora, učinio ih je dostupnim svakom kupcu računarske opreme. Zbog svojih prednosti u odnosu na klasični CRT monitor, ova vrsta monitora je postala dominantna. Servis monitora u Beogradu – “Canatlantic”, vrši popravke svih vrsta LCD TFT monitora, kao i preventivne servise (zamene potrošnih delova u impulsnim napajanjima). Raspolažemo velikim brojem rezervnih delova koji su najčešće korišćeni na mainstream modelima, a sve delove koje nemamo u stanju smo da nabavimo, ako cena popravke monitora ne prelazi prag isplativosti.

Prednosti LCD u odnosu na CRT monitor?

  • manje dimenzije (tanji su i lakši)
  • manja potrošnja električne energije
  • bolja geometrija slike
  • bolja oštrina slike
  • niža cena

Najčešći kvarovi i cene popravke monitora

Očekivani radni vek lampi LCD monitora je u proseku 50.000 radnih sati. Na žalost, retko koji monitor “odradi” nominalan broj radnih sati bez kvarenja. Uobičajeni kvarovi kod monitora sa fluo pozadinskim osvetljenjem su kvar na impulsnom napajanju, na inverter ploči (sklop koji napaja fluo cevi visokim naponom), na elektronici displej panela (ovakvi kvarovi najčešće zahtevaju zamenu celog panela), kao i neispravnost najčešće samo jedne od četiri lampe za pozadinsko osvetljenje. Kod LCD monitora sa LED osvetljenjem, česti kvarovi su na impulsnom napajanju.
Dobra vest je to da su LCD monitori u najvećem broju slučajeva popravljivi, a popravke nisu skupe. Cene za servis monitora su najčešće do 2200 din, a retko koštaju više od toga (u slučaju da treba promeniti lampe ili naručiti specifične delove poput transformatora invertera).

Ukoliko se na Vašem monitoru javljaju problemi (monitor ne može da se uključi iz prvog pokušaja ili se gasi usred rada) nemojte takav monitor koristiti, jer postoji mogućnost pojave težeg kvara. Pozovite nas, dogovorićemo se da Vaš monitor popravimo istog dana, ili da Vam ponudimo zamenski monitor dok je Vaš na servisu (ako mi raspolažemo slobodnim zamenskim monitorom tog trenutka).
lcd monitor

Pored servisa LCD monitora, pružamo kompletnu uslugu servisa računara u Beogradu pod najpovoljnijim uslovima.

Imate problem sa monitorom? Možda mi možemo da pomognemo?