011 334 0668
office@canatlantic.com
microsoft proizvodi

 

Microsoft Windows 10

Windows 10 operativni sistem iz Microsoft-a, službeno predstavljen septembra 2014. godine. Ovaj operativni sistem je naslednik Windows-a 8. Microsoft je ovim proizvodom uspeo da objedini više hardverskih platformi – klasične desktop (laptop) računare, mobilne telefone (tablete), Xbox kao i IoT (Internet of Things). Windows 10 ima novu verziju Start menija, kao i tablet mod. Novina je i novi internet pretraživač – Microsoft Edge kao i pametni lični asistent „Cortana“.

Ono što je takođe veoma važna novina, jeste mogućnost korišćenja jezičkih paketa (za prikaz korisničkog interfejsa), što je u prethodnim verzijama nudio jedino Windows 7 Ultimate.

Microsoft 10 se prodaje u više edicija, a za najširi krug kupaca izdvajaju se dve edicije:

  • Windows 10 Home
  • Windows 10 Pro

Više informacija o ovom operativnom sistemu na stranici Wikipedije.

Microsoft Windows 8

Windows 8 je operativni sistem iz kompanije Microsoft. Osmica je namenjena za korišćenje na desktop računarima, laptopovima, tabletima i kućnim bioskopima. Razvoj Windows 8 operativnog sistema je počeo pre pojave njegovog prethodnika, Windows 8 Operativni sistem se pojavio 26.oktobra 2012.

Osmica predstavlja značajnu promenu u odnosu na prethodne operativne sisteme i prevashodno se fokusira na doživljaj korisnika pri korišćenju na mobilnim uređajima kao što su tableti. Touch friendly korisnički interfejs je baziran na Microsoft-ovom Metro dizajnu. Novosti su novi “Start” ekran sa nekoliko redova pločica dinamično ažuriranih koje predstavljaju aplikacije, korišćenje prednosti tehnologija kao što su USB 3.0, 4Kn Advanced format, NFC (Near-Field communications), cloud computing i mnoge druge. Osmica ima 4 izdanja: Windows 8 osnovno izdanje, Windows 8 Pro uporedivo sa Windows 7 Professional i Ultimate, Windows 8 Enterprise i Windows RT izdanje koje će biti dostupno na uređajima zasnovanim na ARM tehnologiji. Saznajte više o Windows 8 izdanjima >>

  • Windows 8
  • Windows 8 Pro
  • Windows 8 Enterprise
  • Windows RT

Microsoft Windows 7

Microsoft-ov operativni sistem Windows 7 je poslednje izdanje ovog popularnog softvera. Kako je Microsoft svojim prethodnim izdanjima raskrčio put za ovaj odlični proizvod, Windows 7 je od svog pojavljivanja na tržistu ocenjen kao najbolji Microsoft operativni sistem do sada.

Za razliku od svog prethodnika Windows Viste, sedmica se pokazala kao stabilna, brza i funkcionalna. Namenjena je za upotrebu na ličnim računarima, uključujući kućne i poslovne desktop, laptop, netbook i tablet računare. Windovs 7 obuhvata veliki broj novih funkcija, kao što je podrška za virtuelne hard diskove, poboljšanje performansi na multi-core procesorima, poboljšanje boot performansi, i izvesna kernel poboljšanja.

Više detalja o ovom proizvodu možete naći na sajtu proizvođača.

Windows 7 je dostupan u četiri različita izdanja, od kojih Home Premium, Professional i Ultimate izdanja su dostupni za maloprodaju potrošačima, a Home Basic samo uz nove računare. Pročitajte više o Windows 7 edicijama >>

  • Windows 7 Home Basic
  • Windows 7 Home Premium
  • Windows 7 Professional
  • Windows 7 Ultimate

 

Naša firma se bavi prodajom Microsoft Windows licenci, a više o načinima licenciranja pročitajte u nastavku teksta.

Licenciranje

Postoji nekoliko vrsta licenci za operativni sistem Windows 7:

OEM licence

OEM, ili original equipment manufacturer, je licenca za softver koja se kupuje uz novi hardver (najčešće deskop ili laptop računar). Glavna karakteristika ovog načina licenciranja je da softver ostaje trajno vezan za računar uz koji je kupljen, i ne može se seliti na drugi računar. Ovaj “nedostatak” sa druge strane, kompenzovan je jednim ustupkom, a to je – znatko niža nabavna cena. Uz ovakva licenca po pravilu dolazi sertifikat o autentičnosti – u formi nalepnice sa hologramom.

Retail licence

Retail licence su namenjene prodaji u maloprodajnim objektima, krajnjim kupcima. Retail proizvodi dolaze u FPP pakovanju- Fully Packaged Product, u kvalitetnoj i dobro dizajniranoj kutiji, sa priloženim instalacionim diskom. Glavna karakteristika ovakvog načina licenciranje jeste u tome što se proizvod ne vezuje trajno za jedan računar, i može se legalno preseliti na drugi (uz uslov da bude uklonjen sa mesta na kome je bio prethodno instaliran). Ovakvi proizvodi se obično prodaju po punoj ceni (za razliku od OEM verzija koje podrazumevaju sniženu cenu). Dokaz o autentičnosti licence dolazi u vidu nalepnice, obično na kutiji proizvoda, i nakon instaliranja ovakav proizvod mora biti aktiviran preko interneta ili Microsoftovog telefonskog sistema podrške.

GGK licence

GGK ili Get Genuine Kit je licenca iz Microsoftovog programa za legalizaciju racunara koji su kupljeni bez operativnog sistema, ili imaju nelegalan sistem instaliran. GGK, slicno OEM licenci, vezuje se za racunar i ne moze se legalno preneti na drugi. Da bi ova licenca bila vazeca, kupac je u obavezi da instalira operativni sistem sa prilozenog DVD medija, kao i da ga aktivira preko interneta ili putem Microsoftovog telefonskog sistema podrške.

Volume Licensing – Količinsko licenciranje

Program količinskog licenciranja se najvećim delom odnosi na korisnike koji su u svojoj strukturi pravna lica tj. firme. Izraz “Volume Licensing” označava da se jedan produkt ključ (product key) koristi za instaliranje (aktivaciju) istog operativnog sistema na većem broju radnih stanica. Ovakav način licenciranja donosi mnoge pogodnosti korisnicima koji za svoj rad koriste veći broj radnih stanica.

Microsoft Office 2016

Microsoft Office 2016 je poslednji u nizu Microsoft-ovih Office softverskih izdanja. Suštinski, Office 2016 je naslednik prethodne generacije Office 2013 sa brojnim funkcionalnim poboljšanjima, kao i poboljšanjima korisničkog interfejsa. Office 2016 zahteva OS Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 R2. Verzija Office-a 2016 uključena je u Windows RT uređaje.

Verzije

U donjoj tabeli možete videti razlike u edicijama Office-a 2016:

Office RT Home and Student Home and Business Standard Professional Professional Plus
Word 2016 x x x x x x
Excel 2016 x x x x x x
PowerPoint 2016 x x x x x x
OneNote 2016 x x x x x x
Outlook 2016 x x x x x
Access 2016 x x
Publisher 2016 x x x
InfoPath 2016 x
Lync 2016 x
Microsoft Office cloud

 

Naša firma je ovlašćeni prodavac Microsoft Office 2016 licenci, kao i Retail proizvoda. Kontakirajte nas za cene paketa koji želite da kupite